Webbmail

Tänk på att någon annan med tillgång till din dator enkelt kan logga in på din mail och läsa dina brev ifall du har dina inloggningsuppgifter sparade i din webbläsare.

Om du har en mailadress på internet, dvs hos hotmail, gmail, yahoo eller liknande, är det viktigt att dina inloggningsuppgifter inte sparas i din webbläsare. Någon annan med tillgång till din dator kan i sådana fall enkelt logga in på din mail och läsa dina brev.

När du loggar in på din mail får du ofta en fråga om du vill att inloggningsuppgifterna ska sparas. Om du är orolig för att någon annan ska kunna komma åt dina mail ska du alltid svara ”nej” på denna fråga.

Det är också viktigt att du alltid loggar ut från din mail genom att klicka på ”logga ut” när du är klar. Om du bara stänger ner din webbläsare kan du fortfarande vara inloggad och någon annan med tillgång till datorn kan komma åt dina mail.

Tänk också på att välja ett lösenord som är så pass lätt att komma ihåg att du inte behöver skriva ner det, men så pass svårt att någon annan inte ska kunna gissa sig till det.